nuxoe.com logo

Excel Hisse Takip Programı v2.7 yeni


Yeni versiyon Hisse v2.7 yayında..

İstek üzerine yaptığım, hisse, dolar, altın yani portföyünüzü takip edebileceğiniz excelde hazırlanmış program..
Programımızda  anasayfa diye  herşeyi görebildiğiniz- kullandığımız sayfa K-Z çalışma sayfasıdır. 
Detaylı anlatım için sayfayı aşağıya kaydırınız.

Programda yapmanız gereken;

1. Hisseleri Ekle

yapılması gereken aşağıda görmüş olduğunuz ekranda sadece hisselerinizin kodlarını yazmanız gerekmektedir. Hisse isimleri ile herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. 

2. Hisse Alımlarını Ekle

Hisse alımlarını eklemek için bu programı aldığınızda daha önceden kayıt edilmiş hisseleri silmek için, excelin alttaki çalışma sayfalarında bulunan KAYIT isimli sayfadan daha önce kayıtlı hisse alımlarını silmeniz gerekmektedir. Tavsiyem satır silerek silmeniz, çünkü bazı hücrelerde formül var, yanlışlıkla silmemeniz için bence satırı komple silmeniz daha iyi olacak.
Hisse alımlarını eklemek için, aşağıda bulunan bölümde, Hissenizi, adetinizi ve Birim fiyatı yazıp, ALIM KAYDET düğmesine basmanız gerekmektedir. Tutar bölümünü kendi hesaplamayacaktır. ALIM KAYDET e tıkladığınız an, veriler KAYIT sayfasına kaydedilecek hatta Tutarı Dolar ve Altın kuruna bölerek kaç gram ve dolar alınabileceğini kaydedecek buda bizim için ALTIN veya DOLAR alsaydım param ne olurdu grafige dönüşecek.


3. Günlük Değerleri Kaydet

Bu bölümde ise

1. Günlük olarak portföyünüzün dolar veya altına göre durumu
2. Günlük Kar- Zarar durumunu
3. Grafik oluşumu için

seans bitiminde yani akşam saatlerinde bir kez tıklamanız gerekmektedir.
Tıkladığınız zaman aslında aşağıda bulunan GRAFİK çalışmasına günlük kar - zarar, yüzdelik oranlarınızı, ve günlük kurları kaydeder, bilgilerde grafik oluşumunu sağlamaktadır. Ayrıca yine aşağıda bulunan HAFTALIK çalışma sayfasına ise hisselerinizi günlük kapanış değerlerini kaydetmektedir. Belki siz bu kapanış değerlerine göre farklı bir şeyler yapmak için kullanabilirsiniz. 









4. Hisse Verilerini Güncelle

Program verileri internetten çektiği için sürekli olarak güncellemeniz gerekmektedir. Bunu yapabilmek için Excelin Veri Menüsünden Tümünü Yenile ye tıklamanız gerekmektedir yada kısayol tuşu olarak CTRL + ALT + F5 e tıklamanız gerekmektedir. Bunu yaptıktan sonra gelen verilen 15 dk geçikmeli veri olduğunu unutmayınız.

5. Altın veya Dolar Ekle

Bu bölümde yapmanız gereken aşağıda bulunan AltınDolar çalışma sayfasını açıp gerekli yerleri doldurmanız dikkat edilmesi gereken K-Z sayfasında bulunan HALKBANK DOLAR veya HALKBANK ALTIN kelimesi ile AltınDolar sayfasındaki HALKBANK DOLAR veya HALKBANK ALTIN kelimeleri aynıdır. Eğer bu kelimeleri değişecekse hem K-Z sayfasından hemde AltınDolar çalışma sayfasından değiştirmeniz gerekmektedir. Yoksa buraya yazacağınız verilen K-Z çalışma sayfasından görünmeyecektir. 





6. Temettü veya Sıfır Maliyet Ekle


Bölümde temettü gelirlerinizi ve sıfır maliyetlerini ekleyebileceğiniz ve bu eklenen değerlere göre yeni maliyetleri hesaplayabileceğiniz ekrandır. Yapmanız gereken sayfanın sol tarafındaki bölümlere Temettü Gelirlerini, sağ tarafa ise Sıfır maliyetli hisselerini yapmanız. Yine çoğu hücrede formül vardır, dikkatli olunuz, sadece temettü ve sıfır maliyetleri yazmanı yeterli, hesaplamaları kendisi yapacaktır.


Yine sorunuz olursa mesaj atmanız yeterli, dosyayı aşağıdaki düğmeye tıklayıp indirebilirsiniz.


 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Mesajlar (1)

mehmet a
mehmet a dedi ki: 9/14/2023 7:58:04 PM

kolay gelsin.<br>öncelikle ellerinize sağlık 1.5 aydır kullanıyorum memnunum.<br>temettü hisselerim harici halka arzlara da girip bir şeyler yapmaya çalışıyorum.<br>takip edebilmek için bu excel de k-z sayfasynda satırlar ekleyerek yazabileceğim hisse sayisini arttırmak istedim. fakat aşagıdaki hesaplamaların olduğu satırlar aşağa kaysa bile işlemler ve gördügü veriler degismedi.<br>yani<br>c26 numaralı satır hata veriyor. alım ekle yaptıgımda satırdaki veriler siliniyor. hangi hisseyi alım kaydı eeklersem ekleyim o satırdaki hisse adıyla kayıt ekliyor veriler k-z sayfasına da aktarılmıyor zaten.<br>diger sıkıntı e24 hücresi bu da aşagidaki tarih olarak sürekli geri geliyor. bir türlü üstteki satırın aynısı olacak şekilde sıfırlayamadım ya da ayarlayamadım.<br>bunlara nasıl bir çözüm yapabilirim.<br>teşekkürler.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler