nuxoe.com logo

Mblock, Su Seviye Sensörü ve PROJELER - 42

 Sunday, September 12, 2021 Sunday, September 12, 2021 1903 1903 Kez Okundu MBlock MBlock

Üzerinde bulunan iletken tellere sıvı teması olduğu zaman analog sinyal gönderen bir sensördür. Üzerinde bulunan teller yaklaşık 40mm uzunluğundadır. Analog sinyal aralığı 0-1023 arasındadır. Sensör kuru iken alacağı değer 30-40 değerleri arasındadır. Sensör suya girdikçe alacağı değer 1023 kadar artmaktadır. Suyla teması kesilince yaklaşık 1 dk içerisinde yine değeri 30-40 arasına düşmektedir. Sensörümüzün üzerinden Vcc- 5v, GND-toprağa ve S pinini ise Anolog pine takılmaktadır. Bizde aşağıdaki devremizde S pinini A0 pinine taktık.Ayrıca devremize 1 adet led ekledik. Ledimizi 2 nolu digital girişe bağladık ve ledi bağlarken kullanacağımız 220ohm veya 330ohm dirençi ledin + bacağına takmayı unutmadık.
Bu devredeki amacımız su seviyesinde okunan değerin 60’ı geçtiği anda kırmızı ledimizin yanmasını sağladık ve aşağıdaki kodumuzu mBlockta hazırlayıp Arduino’ya yükledik.
 
Yukarıdaki kodları Mblock ile Arduino karta yüklemeniz gerekmektedir. Eğer bu işlemleri bilmiyorsanız Arduino Karta Kod Yüklenmesi konusuna göz atmanız gerekmektedir.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler