nuxoe.com logo

Asp Tarih Formatını Değiştirme

 Tuesday, March 6, 2018 Tuesday, March 6, 2018 7280 7280 Kez Okundu Web Tasarım Web Tasarım

Asp kullandığınız ve tasarladığınız sitelerde bazen tarih fonksiyonlarında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Mesela benim gibi; sitemde kullandığım sayaç modülü her ayın ilk 9 gününde sıkıntı yaşatmaktadır. Sebebi ise 1- 9 kadar olan günleri 1.3.2018 şeklinde yazmasıdır. Bu şekilde tarih formatının veri tabanına yazarken ve yeri geldikçe tarih çıkarma işlemlerinde sonuç 1.3.2018 2 gibi değer almaktadır. Bu durum veritabınında anlamsız bir tarih formatına dönüşmektedir. Tabii bu durum sitemin bulunduğu hosting le de alakalı..Bu durum uzun uğraşlar sonunda, türkçe sitelerde pek fazla bilgi olmayıp. Kullanacağımız kod ile asp de kullanılan formatı gg/aa/yyyy olarak dönüştürecebileceğiz. Artık bu kod ile 01.03.2018 şeklinde yazabileceğimiz bir komutumuz oldu.

Session.LCID = 3079

bu kodu kodlamaya başlayacağımız en üst satıra yazmanız yeterli. 

Türkçe tanımı olarak :
LCID özelliği, ayarlar veya bir konum veya bölgeyi belirten bir tamsayı döndürür. tarih, saat ve para birimi gibi İçindekiler bu konuma veya bölgeye göre görüntülenecektir.

 

 


 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Mesajlar (1)

samet biçen
samet biçen dedi ki: 3/4/2022 10:51:13 PM

merhaba bu konuyla ilgili bana eposta üzerinden ulaşabilirmisiniz aynı sorunu yaşıyorum ve yukarıda paylaştığınız kod bende işe yaramadı.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler