nuxoe.com logo

Scratch : Şakacı Penguen -4.1

 Thursday, May 6, 2021 Thursday, May 6, 2021 650 650 Kez Okundu Scratch Scratch

Bu uygulamaya başlamadan önce Şakacı Penguenin bir videosu izleyelim, tabi ki bu da bize projemizi nasıl oluşturacağımız ile ilgili bir fikir verecek. Geçen uygulamalarda hareket konusunda bayağı bir örnek yapmıştık. Bu videoyu izleyerek önce sizin bu uygulamayı hazırlamanızı istiyorum. Bakalım öğrendiğiniz bilgilerle bu projeyi hazırlayabilecek misiniz? Tabiki yapamazsanız sıkıntı olmaz birazdan beraber hazırlamaya başlayacağız.

4.1 ŞAKACI PENGUEN

Bu videoyu izlediğimiz zaman aslında işimiz çok kolay karşılıklı konuşan 2 tane kuklamız ve en sonunda bir gülme efekti olacak.
Tabiki bunu hazırlarken 2 tane yöntemimiz var.
1. Yöntem kuklamızın konuşmasını yaparken diğer kuklanın beklemesi gerekmektedir. O yüzden aralara 1 sbekleme kodunu kullanabiliriz. Bu şekilde de hazırlanabilir. 
2. Yöntem de ise  olan "Habersal" bloklarını deneyeceğiz. "Habersal" blokları Scratch öğelerinin (kuklaların ve sahnelerin) birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlar. Bir kukla için yazdığınız bloklar, "Habersal" komutu sayesinde diğer kuklaların eylemlerini de etkiler. Bir hareketi başlatmak için “... haberini sal” (haberi gönderir ve hemen eyleme geçmesini sağlar) ya da “... haberini sal ve bekle”(haberi gönderir ve sonraki eyleme dek bekler) komutları kullanılır ve  “... haberi gelince” komutu bu haberleri alarak bir sonraki eylemi gerçekleştirir. Örneğin bu projedeki gibi karşılıklı konuşmayı sağlamak için en kolay yöntem olan Haber Sal yöntemini kullanacağız.  
Şimdi bu uygulamanın yapılışı ile ilgili dökümanı inceleyelim.

Yukarıdaki dökümandan Şakacı Penguen in 2 farklı yöntemle yapılışı açıklanmıştır. Hatta diğer uygulamamız olan Sahne Dekorlar Arası Geçiş ile ilgili örneğimizinde yapılışı bulunmaktadır. Bunları inceleyip beraber yapmaya başlayalım.
Şimdi yapılmış örnekleri aşağıda görebilirsiniz.  
Benim yaptığım uygulamadaki blokların resim 


Sizden ricam bu yaptıklarımızla yetinmeyip kendinizi Robotik kodlama ve Arduino konularıyla kendinizi geliştirmeniz.

Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler