nuxoe.com logo

Scratch : Yılan Oyunu -12.2

 Sunday, June 27, 2021 Sunday, June 27, 2021 1834 1834 Kez Okundu Scratch Scratch

Bu oyunumuzda herkesin bildiği bir oyun olan yılan oyunu yapacağız. Bu oyunu yapması yani hazırlaması çok kolay olacak. 1 tane kare ile yılanın gövdesini bir tane kare ile uzayan kuyruğunu ve bir tane yemimiz olacak. Ayrıca dekor sınırlarını belli olsun ve yılanımız kenara değdiğini durması için kenarlıklı bir dekor yanı dikdörtgen oluşturacağız. 
Yapacağımız çalışmaları Scratch de yapacağımız için Scratch kendi internet sitesine üye olmanız lazım yada programını indirmeniz gerekmektedir. Bunun için  Scratch Kurulumu ve Kullanımı ile ilgili sayfayı ziyaret ederek, Scratchi bilgisayarınıza indirin veya internet sitesi üzerinden kullanın.
Eğer Bilgisayarınızda Scratch Programı yüklüyse yada internet üzerinden nasıl etkinliği yapacağınızı biliyorsanız o zaman hiç beklemeden etkinliğimizi yapmaya başlayabiliriz.

12.2 YILAN OYUNU 

Yılan oyunumuzda daha önce söylediğimiz kuklaları hazırladıktan sonra artık oyunumuzu kodlayabiliriz. Oyunumuzu kodlardan bazı detaylara dikkat etmemiz gerekmektedir. Örneğin yılan sola giderken sağ götüremeyeceğiz, yukarı giderken aşağıya gidemeyecek, kenara değerse oyunumuz duracak, yemleri yedikçe kuyruğumuz uzayacak ve yemleri yedikçe yılanımız hızlanacak. Ayrıca 2 tane değişkenimiz olacak. Bu zor gibi görünen ayrıntıları çok kolay bir şekilde hazırlayacağız. Hadi şimdi uygulamamızın bitmiş halini görelim. 

Şimdi aşağıdaki resme bakarak kodları hazırlamaya çalışalım.

Sizden ricam bu yaptıklarımızla yetinmeyip kendinizi Robotik kodlama ve Arduino konularıyla kendinizi geliştirmeniz.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler