nuxoe.com logo

Scratch : Araba Oyunu -12.1

 Saturday, June 26, 2021 Saturday, June 26, 2021 2133 2133 Kez Okundu Scratch Scratch

Bu oyunumuzun amacı arabamızı sol veya sağ tarafa hareket ettirerek karşıdan gelen hayvanlara çarpmamaya çalışacağız. Oyunumuzda çarpmadan hayvanları geçtikçe oyunumuz zorlaşacak yani karşıdan gelen hayvanların bize geliş hızları artacak.
Yapacağımız çalışmaları Scratch de yapacağımız için Scratch kendi internet sitesine üye olmanız lazım yada programını indirmeniz gerekmektedir. Bunun için  Scratch Kurulumu ve Kullanımı ile ilgili sayfayı ziyaret ederek, Scratchi bilgisayarınıza indirin veya internet sitesi üzerinden kullanın.
Eğer Bilgisayarınızda Scratch Programı yüklüyse yada internet üzerinden nasıl etkinliği yapacağınızı biliyorsanız o zaman hiç beklemeden etkinliğimizi yapmaya başlayabiliriz.

12.1 ARABA OYUNU

Bu oyununun dekorunda etrafı yeşil ve ortasında gri renkte olan bir alan çizeceğiz. İsterseniz etrafına ağaç koyabilirsiniz. Ayrıca kukla1 isimli bir kukla çizeceğiz bu bizim yolun ortasında bulunan şerit çizgisi olacak. Ve araba olarak internetten car game png diye aratarak bir araba resmi indirip, bilgisayardan kukla ekle yöntemi ile bu araba kuklasını ekledim. Ayrıca bu uygulamamızda değişkenlerin yanında bir de liste oluşturmayı öğreneceğiz. Bu sayede bilgisayar hayvanın veya arabanın hangi şeritte olmasına karar verecek. Bu yöntemide hazırlamak çok kolay olacak. Ayrıca oyunda kullanacağımız araba kuklasını aşağıdaki resmin üzerinden sağ tıklayıp, Resmi farklı kaydet ile bilgisayarınıza indirip scratche yükleyebilirsiniz.

Hadi şimdi oyunumuzun bitmiş haline bakalım.

Hazırlamakta zorluk çekerseniz oyunumuzun koflarının olduğu resme bakarak yardım alabilirsiniz. 

Sizden ricam bu yaptıklarımızla yetinmeyip kendinizi Robotik kodlama ve Arduino konularıyla kendinizi geliştirmeniz.
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.


 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler