nuxoe.com logo

6. Sınıf 2. Dönem 18. Hafta TEKRAR EDELİM


Artık dönemin son haftasındayız, bu haftadan sonra artık okulumuz bitecek ve siz 7. sınıf olacaksınız. Bu haftaya yakışır 2 tane uygulama yapacağız ve Scratch konusunu bitireceğiz. Bu uygulamalardan bir tanesi ASTEROİT VURMA diğeri ise DİNO ZIPLAMA oyununu hazırlayacağız. 
Bu haftanın 2. Dönemin 18. Haftası olan TEKRAR EDELİM Ünitesini işleyeceğiz. Geçen hafta 6.sınıf 2. Dönem 17 . Hafta PROJELERİMİZİ DEĞERLENDİRİYORUZ konusunu işlemiştik eğer daha bu haftanın konusuna geçmediyseniz bir önceki haftanın konusunu inceleyebilirsiniz.Bu haftanın kazanımlarını aşağıya ekliyorum, ders defterlerine aşağıdaki kazanımları yazabilirsiniz, eğer sınıf defterine sığmaz ise kazanım numaralarını yazabilirsiniz.

6.5.2.12. Döngü yapısını içeren programları test ederek hatalarını ayıklar
6.5.2.13. Bir algoritmayı uyarlamak için en uygun karar yapılarını seçer

Yapacağımız çalışmaları Scratch de yapacağımız için Scratch kendi internet sitesine üye olmanız lazım yada programını indirmeniz gerekmektedir. Bunun için  Scratch Kurulumu ve Kullanımı ile ilgili sayfayı ziyaret ederek, Scratchi bilgisayarınıza indirin veya internet sitesi üzerinden kullanın.
Eğer Bilgisayarınızda Scratch Programı yüklüyse yada internet üzerinden nasıl etkinliği yapacağınızı biliyorsanız o zaman hiç beklemeden etkinliğimizi yapmaya başlayabiliriz. İşte haftanın etkinliği;

10.1 ASTEROİT VURMA

Bu oyunumuz şimdiye kadar öğrendiğimiz blokları kullanarak ve yeni bir blok olan OLAN KADAR TEKRAR bloğunu da kullanarak hazırlayacağımız çok kapsamlı bir oyun olacak. Oyunda birden fazla İKİZİNİ YARAT kodunu kullacağız ve yukarıdan düşen göktaşlarını vurmaya çalışacağız. Göktaşlarını vurmak için boşluk tuşuna basınca uzay aracımızdan ateş edeceğiz, bu işlemde yine İKİZİNİ YARAT kodunu kullanacağız. Oyunumuzun en önemli noktası 3 CANIMIZ olacak, vuramadığımız asteroit olursa canımız eksilecek ve Sıfır olduğu an oyunumuz duracak. Hadi oyunumuzun bitmiş halini görelim. 

Eğer kendiniz hazırlayamazsanız aşağıdaki resme bakarak kodlarını hazırlayabilirsiniz.

10.2 DİNO ZIPLAMA OYUNU

Bu oyunu bugün hazırlayacağımız 2. oyun olacak. Bu oyunu aslında bilirsiniz, google chrome da eğer internetiniz olmazsa dinozor oyunu açılır ve zıplayarak oynamaya çalışırsınız. İşte bizde bu oyun ile onu hazırlamaya çalıştık. bu oyunda önemli olan nokta, Dinozorumuzun zıplama hareketi, bu zıplama hareketi İvmeli zıplama diye geçer, hızlı bir şekilde zıplayıp, aşağı inerken hızlanarak düşmesini sağlar. Bu bize oyuncu karakterimizin gerçeğe çok yakın hareketi gösterir. Ayrıca oyunumuzda kendimiz çizeceğimiz 2 tane dekorumuz olacak. Kısaca oyunu oynarken Sağ taraftan ağaçlarımız gelecek ve boşluk tuşuna basınca üzerinden zıplamaya çalışacağız. Eğer zıplayamayıp değersek oyunumuz duracak. Ayrıca zıpladıkta puanımız artacak ve artan puan ile ağaçların bize geliş hızları artacak. Buda oyunumuzu zorlaştıracak. Ve belirli bir puana gelince dekorumuz değişecek. Hadi şimdi oyunumuzu görelim.

Eğer kodları hazırlayamazsanız aşağıdaki resme bakarak hazırlayabilirsiniz. 

Bu hafta yapmayı planladığımız 2 tane uygulama yapmış olduk.
Sizden ricam bu yaptıklarımızla yetinmeyip kendinizi Robotik kodlama ve Arduino konularıyla kendinizi geliştirmeniz.
Artık bu yılıda bitirmiş olduk seneye görüşürüz. 
Uygulamalar ile ilgili sorularınızı aşağıdaki Mesaj Kutusuna yazabilirsiniz.

 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler