nuxoe.com logo

Klavye Çeşitleri

 Thursday, February 1, 2018 Thursday, February 1, 2018 7687 7687 Kez Okundu 5.Sınıf BT ve Yazılım 5.Sınıf BT ve Yazılım

Aşağıdaki görsellerde F ve Q klavye olmak üzere iki farklı bilgisayar klavyesi örneği vardır. F klavyede, Türkçede en çok bir arada kullanılan harflerin birbirine daha yakın olduğunu göreceksiniz. İnceleyiniz

 

F KLAVYE ÖRNEĞİ


Q KLAVYE ÖRNEĞİ

 

 

DİLİMİZİ Mİ TEKNOLOJİYE UYDURALIM, TEKNOLOJİYİ Mİ DİLİMİZE?

F klavye toplumumuz tarafından çok da rağbet görmemektedir. Bunun sebepleri arasında ise ticari kaygılar vardır. Q klavyenin daha kolay temin edilebilmesi bunların başında gelmektedir.

F klavyenin, toplumuzda daha yaygın kullanımını sağlayabilmek gerekir. Bu amaçla okullarımızda kullandığımız etkileşimli tahtaları F klavye modunda kullanabiliriz. Başka bir yol ise teknoloji mağazalarına giderek, satıcılardan F klavye tedarik etmelerini talep edebiliriz. Okullarda Bilişim Teknolojileri Dersleri’nde öğretmenlerimiz tarafından F klavyenin kullanımını yaygınlaştırabiliriz. Böylece teknolojiyi hem dilimize hem de günlük hayatımıza uygun hale getirebiliriz.

Sonuç olarak, teknolojiyi kullanıyorsak; günlük hayatımızı kolaylaştıracak, dilimizin daha etkin kullanımını sağlayacak ve kültürel değerlerimizi daha etkili bir şeklide toplum hayatımızın içerine sokabilecek çözüm yolları vardır.


 
Mesaj Kutusu MESAJ KUTUSU

Henüz Yorum Yapılmamış.

KATEGORİLER SİTEDE ARA
Sınav Tarihleri
Tinkercad Sınıfa Giriş
KATEGORİLER KATEGORİLER

Web Sitemizde 23 Kategori'de, Toplam 336 Yazı Bulunmaktadır.

En Çok OKunanlar En Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar Son Yorumlananlar
Etiketler Etiketler