nuxoe.com logo

HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 3. Modül Sınavı

   Etiketler : 3. modül hem sınav hem kursu    Kategori : Bilgisayar Kursu


Halk eğitim merkezinde açmış olduğumuz 160 saatlik Bilgisayar kullanım kursunun 3. modül yani işletim sistemini kullanma modülünün soruları bu yazımızda paylaşıyoruz.


3.modül sınav
BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
III.MODÜL SINAV SORULARI

Ad- Soyad :
1)Aşağıdakilerden hangisi görev çubuğu üzerinde bulunmaz?
a) Başlat menusu Düğmesi.
b) Açık olan programların ismi.
c) Denetim masası simgeleri.
d) Tarih/saat göstergesi
2)Geri dönüşüm kutusunda bulunan herhangi bir dosyayı silindiği yere geri almak için ne yapılır?
a) Dosya Seçilir-Sağ tuş - Geri yükle
b) Dosya Seçilir –Görünüm - Geri Yükle
c) Dosya Menüsü – Gönder
d) Dosya Seçilir - Sağ tuş – Gönder
3)Windows ’da ALT+TAB tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Denetim Menüsünü açar.
b) Başlat Menüsünü açar.
c) Çalışan programlar arası geçişi sağlar.
d) Açık olan tüm programları kapatır.

4)Hangisi  geri al işleminin kısayol tuşudur?
a)Ctrl + E                        b) Alt + Z    
c)Shift + Yöntuşları          d) Ctrl + Z
5)Klasör Gizleme nasıl yapılır?
a) Başlat_Denetim Masası_Klasör_Gizli
b) Bilgisayar sağ tık_Klasör_Görünüm_Gizli
c) Klasör Sağ tık_Özellikler_ Gizli
d) Masaüstü sağ tık_Klasör_Gizli
6)Pencere rengi ve görünümü nasıl ayarlanır?
a) Başlat_Denetim Masası_Pencere rengi
b) Masaüstü sağ tık_Kişiselleştirme_Pencere rengi ve görünümü
c) Masaüstü sağ tık_ Pencere rengi ve görünümü
d) Pencerenin üzerindeyken sağ tık_Pencere rengi ve görünümü
7)Görüntü ayarları nerden yapılır?
a) Sağ tık_Kişiselleştirme_Görüntü Ayarları_Çözünürlük
b) Sağ tık_Kişiselleştirme_Çözünürlük_Görüntü Ayarları
c) Başlat _Görüntü Ayarları_Çözünürlük
d) Masaüstü Sağ Tık_ Görüntü Ayarları
8)Hızlı Başlat çubuğu nerde bulunur?
a) Başlat menüsünün içinde
b) Başlat menüsünün sağında
c) Görev çubuğundaki saatin yanında
d) Başlatın içindeki programlarda
9)Bir program ya da dosyayı seçmek için hangi fare hareketi kullanılır?
a) Sağ tık                        b) Çift Tık
c) Sol tık                         d) Sürükleme
10)Oturumu Kapat ne demektir?
a) Bilgisayarı Kapatmak         
b) Windows’u Kapatmak
c) Bilgisayarı Kapatıp Açmak
d) Windows’u Kapatıp Açmak
11)Windowsta kurulu olan bir programı sistemden tamamen kaldırmak için ne yapılır?
a) Başlat_Denetim Masası_Programlar ve Özellikler
b) Sağ tık_ Kişiselleştirme_ Programlar
c) Sağ tık_ Sil_Geri dönüşüm kutusu_Dosya_Geri Dönüşüm Kutusunu Boşalt
d) Başlat_Denetim Masası_Geri Dönüşüm Kutusunu Boşalt
12)Ağa bağlı diğer bilgisayarlara ulaşmayı ve onlarla bilgi alış verişini sağlayan masaüstü elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ağ                              b) Çevirmeli ağ
d) Denetim masası           d) İnternet Explorer
13)Herhangi bir konuda yazılan yazı bilgisayara bir isimle kayıt edildiğinde oluşan nesne şağıdakilerden hangisidir?   
a)Kısa yol                        b)Klasör                                     c)Dosya               d)Sürücü
14)  simgesi neyi temsil eder?
a)Kısayol Dosyası
b)Program Dosyası
c)Word Belgesi
d)Klasör
15)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a) Windows’ta klasörler sarı renktedir
b) Klasörler; dosya ve diğer klasörleri içinde bulundurabilir
c) Klasör ve Directory (Dizin) aynı anlama gelirler.
d) Klasörleri dosyaların içerisine kopyalayabiliriz.

16)Aşağıdakilerden hangisi Görev Çubuğunun görevlerinden değildir?
a)Açık program ve klasör  isimlerini gösterir.
b)Açık Programlar arası geçişi sağlar.
c)Duvar kağıdı koymayı sağlar.
d)Açık Klasörleri masaüstüne yatay, dikey ve basamaklı döşer.
17)Fare ayarlarından hangisi yapılamaz?
a) Sol ve sağ tuşlarının görev değişimi
b) İşaretçi hızının ayarlanması
c) Çift tıklama hızının ayarlanması
d) Oyun denetleyicilerinin ayarlanması
18)Scroll ne anlama gelir?
a) Farenin sağ tuşuna denir
b) Farenin tekerleğine denir
c) Farenin topuna denir
d) Farenin çift tıklama hareketine denir.
19)Aşağıdakilerden hangisi web sayfasına örnek teşkil eder?
a)www.meb.gov.tr
b)ftp://meb.gov.tr
c)info@meb.gov.tr
d)www.meb@gov.tr
20)Masaüstünde klasör oluşturma hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
a) Sol tuş – Yeni              b) Sağ tuş – Yeni
c) Sol tuş Aç                    d) Sağ tuş Aç
 
 
Modül 3. Sınav Soruları Cevap Anahtarı
  1. C
  2. A
  3. C
  4. D
  5. C
  6. B
  7. A
  8. B
  9. C
  10. B
  11. A
  12. A
  13. C
  14. A
  15. D
  16. C
  17. D
  18. B
  19. A
  20. B
 
Benzer Konular

http://nuxoe.com/yazi.asp?id=228&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-4.-Modul-Sinavi-
http://www.nuxoe.com/yazi.asp?id=227&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-3.-Modul-Sinavi-
http://nuxoe.com/yazi.asp?id=212&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-1.-Modul-Sinavi
http://nuxoe.com/yazi.asp?id=216&ad=HEM-Bilgisayar-Kullanim-Kursu-2.-Modul-Sinavi-

Benzer Konular
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 7. Modül Sınavı
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 6. Modül Sınavı
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 5. Modül Sınavı
* Bilgisayar Kullanım Kursu Yıllık Plan
* HEM Bilgisayar Kullanım Kursu 4. Modül Sınavı
   Etiketler : 3. modül hem sınav hem kursu    Kategori : Bilgisayar Kursu
   tarih  05 Mart 2013 Salı | ekleyenyusufpb | okunma 21310. Görüntülenme
       Puanlama Sonucu: puan (2,9 / Toplam Oy Kullanan:406)   Puan Ver : [1]  [2]  [3]  [4]  [5] 

  • Yorum Yaz
  • Yorum Oku
Yorumlarınız Bizim İçin Önemli, Lütfen Yorum yapın..
Adınız- Soyadınız
E-Mail Adresiniz
Yorumunuz

Güvenlik Kodu
26184

   Yaw eposta sorularını istiyom


   6. modül Powerpoint, 7.modül İnternet ve eposta modülünü sitemize ekledik, kolay gelsin.


Yaw eposta sorularını istiyom


6. modül Powerpoint, 7.modül İnternet ve eposta modülünü sitemize ekledik, kolay gelsin.


Web Sitemizde 12 kategori'de, toplam 196 yazi bulunmaktadir.

SİTE İÇİ ARAMA

REKLAMLAR

AKTIF ZIYARETCI

aktif ziyaretci Aktif Ziyaretçi 3
tekil say? Bugün Tekil45
bugun cogul Bugün Çoğul385
Ayrıntı

ETIKETLER

1. modül 1. yazılı 10 kasim davetiye 10 parmak 2. modül sınav 2. yazılı 2.dönem 2013 il içi 2013 iş takvimi 22find virüsü 23 nisan ekders 3. modül 4. modül 47. madde 5. modül 5.sınıf ders kitabı 6 sınıf 1 yazılı 6. modül 7 sınıf 1 yazılı 7 sınıf 2 yazılı 7. modül 8 sınıf 1 yazılı açılış sayfası açılış sayfası kilitli açılışta hata sesi acronic Adobe Cs Adobe güncellemesi ağ kontrol Ağdaki Şifreyi Kaldırma alo android android mouse ankara Ankara İhtiyaç Listesi anket programı anneler günü anroid wifi pc arama kutuçuğu arkaplan değiştirme asp asp array asp.net Asus X55A-SX115H Attribute Changer az bilinen teknikler başarısız öğrenci belirli gün BIEN BN-C088 Webcam Driver bilgisayar kursu bilinmeyen özellikler bim biss açmak bölge zümresi border radius boş klasör browser bt dersi BT ve Yazılım btr çalışma planı cat5 yapımı cd kurtarma ckpicker css css margin auto css ortalama datepicker davetiye davetiye yazdır derece programı ders programı dilekçe disk yazmaya div div köşe div köşe yuvarlaştırma dosya indirme dosya uzantıları dosyada yazı aramak driver driver bulma duvar kağıdı dvd çeşitleri dvd kurtarma dyned kurulumu ekders ekders yönetmenliği engeli kaldırma e-okul e-okul resim küçültme eposta ayarları evrak teslim alma excel excel form excel makro exe açılmıyor explorer explorer geliştirici facebook fatih projesi festival film izleme firefox flash flash bellek ile format flash bellek ile windows 7 kurma flash bellek ile windows xp kurma flash bellek virüsü flash bellek windows flash virüsü temizleme ford free hosting galeri sorunu gelmeyen öğrenci gereksiz dosyalar gezi plan formu ghost google görev yöneticisi açılmıyor Haftalık Ders Çizelgesi halitpaşa yibo halkoyunları davetiye hdmi kablo hem hem kursu hem sınav hex kodlar hızlı başlat hotkey idm idm eklentisi ie açılış sayfası ilçe zümresi ilginç bilgiler iliçi gezi plan ilköğretim yönetmeliği ince ayar indirigandi ingilizce kelime internet kafe dentim internetten para kazanma ipscanner İş takvimi işkur İşletim Sistemi Şifrelerini Sıfırlama javascript jpeg to pdf jquery kablolu ağ kabloluyu kablosuz yapma kablosuz ağ kablosuz yapma kademe derece formu kademe programı kanal güncelleme kar kar tatili karşı korumalı kayıt defteri kbs excel kbs programı kingsoft antivirüs kış lastiği saklama kisisel site kişisel site kızak klasör gizle klasör kilitli klasörleri gizleyen klasörleri göster klavye koca kafalar kraft otomatik salıncak kütüphane davetiye lg g3 lise hazırlık logitech mouse makro mal bildirimi masaüstü arkaplan masaüstü simgeleri matematik matematik yıllık plan meb meb eposta meb hattı memnuniyet anket molex renk molex volt monitör genişletme mouse mucidi mozilla eklenti net start spooler nissan qashqai nöbet not çizelge nota notepad[+][+] ntldr eksik ntldr hatası nuxoe öğrenci belgesi öğrenci belgesi örneği öğrenci nöbet okullar hayat olsun opacity örnek sorular para kazanma sistemi pdf pdf böl pdf to doc photoshop photoshop banner photoshop dili php dersler php site ping siteleri piranha webcam position:absolute power düğmesi powerpoint ppt publisher püf nokta pybs sonuçları rar şifre kırma regedit resim küçültme resim oval resim sergisi resmin renk kodu saat geriye sağ tık engeli sağ tuş eklenti satılık nissan seminer çalışması sene sonu zümre şifre güvenliği şiir davetiye silindirin hacmi simge arkaplan sivil savunma SSVICHOSST.exe SSVICHOSST.exe hatası stok programı swf indirme tarih sıralama teknoloji kullanım kursu teog sınavı teog soruları terfi programı tiyatro davetiye tl simgesi toplu resim türkçe anlamı turksat 4a twitter ultramon uploaded.net usb to iso uzantı gizle uzantıları göster vba veli toplantısı video indirme virüs visual basic wallpaper web tasarım win7 win7 ag şifre win7 siyah ekran Winat9 ile Para Kazanma windows 7 ağ da şifre sorma wireless wireless kabloluyu word pratik yöntem yaka kartı yazıcı kuyruk yazılı soruları yerinekoy komutu yıl sonu yıl sonu evrak yıllık plan yönetici ataması youtube video indir yumatu ıq plus yusuf palabıyık zarf üzeri yazdır zarf yazdir zip şifre kırma